Meghalt Zana József színművész

Meghalt Zana József színművész

Zana József (Forrás: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszan tartó betegség után hétfőn hajnalban elhunyt Zana József a Honvédkórházban, ahol az utolsó hetét töltötte – írja az ACNews. A lapnak a színművész lánya, Zita erősítette meg a hírt, aki azt mondta, hogy édesapja egy ideje nagyon rosszul volt.

Zana József a Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait. 1959. és 1962. között a Vígszínház tagja volt. Később a Music Comedy Színházban lépett fel, játszott a Faluszínházban, majd a Békés Megyei Jókai Színház tagja lett.

1967. és 2002. között a Vidám Színpad és a későbbi Centrál Színház tagja volt. 1990-től rendezett is. A színház profiljának megváltozását követően önálló show-műsorokkal lépett színpadra. 2005-ben Vidám Kabaré néven a régi kabaréhangulat feltámasztását tervezte, mint művészeti vezető, rendező, Kemény Györggyel közösen a Guttenberg Művelődési Házban, ami nem valósult meg.

15 évig nem állt színpadra, amikor 2016-ban Kriszt László, a Kazán István Kamaraszínház vezetője hívta meg egy musical-estre. A színész mindvégig újabb, és újabb önálló esteket tervezett, hiszen a színpad volt a második otthona.