Meghosszabbítják a nemzeti konzultáció kitöltési határidejét

Meghosszabbítják a nemzeti konzultáció kitöltési határidejét

A kormány nemzeti konzultációs levelei a szankciókról (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eredetileg tervezett december 9-i határidőt kitolják és már december 15-ig lehet kitölteni a nemzeti konzultációs kérdőíveket – ezt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelentette be a Facebook oldalán.

A kormány szája íze szerint megfogalmazott kérdéssor a korábbiak mintáját követi: van egy állítás, majd azt követi egy eldöntendő kérdés például az olaj- és nyersanyag szankciókra, a tervezett gázszankcióra, továbbá a paksi bővítést esetlegesen érintő szankciókra vonatkozóan. De akad olyan kérdés is, miszerint: „Ön egyetért az élelmiszerárak emelkedését okozó szankciókkal?”.

Legutóbb szűk egy hete Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölt számokat a kitöltők számáról, akkor azt mondta, hogy 1 millió 23 ezernél járnak. A kérdőíveket postán és interneten is vissza lehet küldeni.