Mégis megtartják az oroszpárti tüntetést, a Hősök tere helyett a Szabadság téren

Mégis megtartják az oroszpárti tüntetést, a Hősök tere helyett a Szabadság téren

Vlagyimir Putyin gombászott is szabadsága alatt (Fotó: Reuters/Alexei Nikolsky)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábban arról írtunk, hogy elmarad az április 30-ára tervezett budapesti esemény, amelyet egy csoport Oroszország melletti, illetve az EU és a NATO elleni demonstrációként hirdetett meg. A szervezők között feltűnt P. Zoltán is, akinek a neve évekkel ezelőtt egy oroszok által elkövetett kibertámadás ügyében is előkerült.

Az rtl.hu azonban megtudta, hogy a tüntetés egyik szervezője, a „Háborúmentes Hazugságmentes Tolvajmentes EU-t” nevű személyes oldal pár perccel délután négy előtt új posztot tett közzé, amiben az áll, hogy az előre tervezett napon az V. ker Szabadság téren lesz a tüntetés délután két órától.

Ezek szerint az eredetileg a Hősök terére meghirdetett eseményt a Facebook távolította el. Ez elképzelhető is, ha sokan jelentették azt a Facebook valamely közösségi irányelvének megsértése miatt. A poszt szerint azonban a tüntetést magát megtartják a rendezők, ehhez új Facebook-eseményt is hoztak létre.

Mint azt az rtl.hu megjegyezte, a budapestihez hasonló oroszpárti tüntetéseket már több európai városban is tartottak, egyes szakértői vélekedések szerint szervezésüket Oroszországból koordinálják.