Mégis találkozik Orbán Viktorral Ferenc pápa

Mégis találkozik Orbán Viktorral Ferenc pápa

Ferenc pápa a Franso Hariri stadionban celebrált szentmiséjére érkezik az észak-iraki kurd autonóm régió, Kurdisztán székhelyén, Erbílben 2021. március 7-én (Fotó: MTI/Fehér Bertalan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Katolikus Püspöki Kar szerint az egyházfő a szentmise előtt beszél majd a magyar kormányfővel, valamint Áder Jánossal is.

– Ferenc pápa magyarországi látogatásakor, a szentmisét megelőzően a tervek szerint találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Kar a Magyar Kurír cikke szerint.

– Sajnálatosnak tartjuk, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban. Például nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából – írták.

Ferenc pápa szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra. Korábban több lengyel újság is arról írt, hogy Ferenc pápa azért nem találkozik Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája. Bencsik András, a kormányközeli Demokrata főszerkesztője ezen hírek miatt egyenesen keresztényellenesnek nevezte a pápát.