Megjelent a kata-törvény a Közlönyben

Megjelent a kata-törvény a Közlönyben

A kata-módosítása elleni tüntetők lassítják a forgalmat a Margit hídon, megérkeztek az ételfutárok. (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig néhány órával azután, hogy Novák Katalin a sorozatos tiltakozások és a közvetlenül hozzá címzett kérések ellenére simán aláírta a kata-törvényt (pontosabban annak módosítását), az már meg is jelent a Magyar Közlönyben

Mint nemrégiben megírtuk, a köztársasági elnök – állítása szerint bár érzékelte a felháborodást és helyesebbnek tartotta volna, ha a kormány megfelelően segíti az érintetteket, Orbán Viktortól megnyugtató válaszokat kapott a felmerülő aggályokra.

 

Mint írta, „alaposan megvizsgálta és megfontolta” az elfogadott törvényt, ahogy a hozzá érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnia, nem talált. Az államfő azt írta, hogy a törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható.

Címkék: kata-törvény