Megkapta a harmadik oltását Karácsony Gergely

Megkapta a harmadik oltását Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok vezetőivel tartott konzultáción 2021. április 29-én (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkapta a harmadik oltását Karácsony Gergely. A főpolgármester a Facebook oldalán jelentette ezt be egy fotó kíséretében. Azt azonban már nem árulta el, hogy milyen vakcinát kapott, csak annyit írt, hogy „egy pillanat volt, és már mentem is tovább a dolgomra”.

Karácsony Gergely egyúttal figyelmeztetett, hogy a járványhullám ismét felfutóban van, a leghatékonyabban pedig úgy tudunk védekezni ellene, ha minél többen kérik a vakcinát. Így azt kérte mindenkitől, hogy hallgasson a szakemberek és regisztráljon az oltásra.

Az elmúlt időszakban meredeken emelkedett az igazolt új fertőzöttek száma és naponta száznál is több áldozatot követelt a járvány. Hétvégén továbbra sincs adatszolgáltatás, így a pénteken reggel nyilvánosságra hozott információkat lehet csak ismerni. Az akkori közlés szerint 89 581 aktív fertőzöttről tudni, 5147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 509-en vannak lélegeztetőgépen. 5 992 142-en kaptak eddig oltást – jelentős többségük a második dózis is –, míg 1 millió 527 ezren már a harmadik oltást is felvették.

A Magyar Hang már pénteken megírta, hogy ezzel együtt nagyságrendileg akkora kórházi kapacitás felszabadítását rendelte el a súlyos koronavírusos betegek részére Kásler Miklós november 15-től, amekkorára a harmadik hullám csúcsán volt szükség. A november 10-i keltezésű utasítás rögzíti, országszerte az államilag finanszírozott 60 465 kórházi ágyak húsz százalékát, 12 093 ágyat kell biztosítani súlyos koronavírusos betegek számára. Ezen helyek tíz százaléka, 1209 ágy ITO-n, vagyis az intenzív osztályokon kell, hogy rendelkezésre álljon.