Megkapta magyar állami kitüntetését a holland szélsőjobbos politikus

Megkapta magyar állami kitüntetését a holland szélsőjobbos politikus

Szijjártó Péter átadja Geert Wildersnek a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2022. szeptember 27-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Geert Wilderst, a holland képviselőház tagját kedden – tudatta a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán. Szijjártó Péter azt írta, a kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-a alkalmából adományozta a holland képviselőház tagjának Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért. Az ünnepélyes kitüntetésátadón Szijjártó Péter miniszter mellett Geert Wilders is beszédet mondott, és megköszönte a magas szintű elismerést.

Szijjártó Péter beszédében úgy fogalmazott: ma Európában a politikát, a politikai közbeszédet és a nyilvánosságot a liberális mainstream uralja, amely egyértelműen hegemóniára tör, amely magáról azt híreszteli, hogy toleráns, de igazából a legintoleránsabb „ágazat”, mert nem tűri el a vele szemben megnyilvánuló véleményeket, személyeket. „A liberális mainstream gyűlöl mindent, ami konzervatív, ami keresztény vagy nemzeti. A családot valamifajta ósdi struktúrának tartja, a patriotizmust, hazafiságot veszélyesnek. A liberális mainstream el akar takarítani mindenkit az útjából, aki nem áll be a sorba és főleg azokat, akik erről nyíltan is hajlandóak beszélni” – tette hozzá a miniszter.

Ebben a helyzetben – emelte ki – különösen meg kell becsülnünk a barátságokat, és azokat a barátokat, akik nyíltan felvállalják ezt a barátságot. Kitért arra: Magyarországról egy olyan hamis, hazug látszatot próbálnak felépíteni, amely szerint Magyarország egy izolált, barátok nélküli ország. A helyzet ezzel ellentétes, hiszen Magyarországnak vannak barátai – jelentette ki. Magyarország egyik barátja Geert Wilders képviselő is – folytatta –, aki nem fél felvállalni álláspontját, amikor a migrációval szemben kell fellépni, nem fél felvállalni véleményét, amikor az európai országok szuverenitásának védelméről van szó, a béke fontosságáról beszél, vagy amikor a szankciók kudarcáról van szó. Geert Wilders mindig kiállt a jó ügyért és mellettünk, magyarok mellett is, amit Magyarország nagyra becsül – hangoztatta Szijjártó Péter, hozzátéve: a kitüntetés ennek szól, és szól annak a bizakodásnak, hogy a képviselőt a jövőben is a barátaink között tudhatjuk.

Geert Wilders beszédében a kitüntetésért köszönetét kifejezve azt mondta: Magyarország a hatalmasok, az óriások országa, évszázadokon át harcolt a szabadságáért. Magyarország ma egy büszke nemzet, és az egyik legbátrabb Európában, hiszen úgy védelmezi a keresztény értékeket a kulturális relativizmus és a progresszív liberális nézetektől, mint senki más – fogalmazott a holland politikus. Hozzátette, Magyarország hisz a nemzetiségben, hisz a nemzeti identitásban és a szuverenitásban. Támogatja a patriotizmust és büszkén küzd a családi értékekért, és nem ismer kompromisszumot, amikor a szabadságról vagy az igazságról van szó – hangoztatta Geert Wilders. A holland képviselő azt mondta, nagyra értékelik a barátaikat, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nyugati politikusokkal szemben a magyarok a világ millióinak példaképei, és sok támogatója van Magyarországnak.
 

Címkék: Geert Wilders