Megkérdezték Orbán Viktort, mit mondana Völner Pálnak, ha találkozna vele

Megkérdezték Orbán Viktort, mit mondana Völner Pálnak, ha találkozna vele

Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korrupciógyanúba politikailag belebukó, volt igazságügyi miniszterhelyettesről, Völner Pálról is kérdezték Orbán Viktort a szerdai kormányinfón. A kérdés úgy szólt, hogy a kormányfő találkozott-e Völnerrel ügye kirobbanása óta, és ha nem, de összefutnának az utcán – tekintve, hogy az egykori politikus azóta is szabad lábon védekezhet – mit mondana neki. Orbán Viktor úgy fogalmazott, „sajnos nem” találkozott vele, de ha ez megtörténne, megkérdezné, hogy van és hogyan áll az ügye. Hozzátette: amíg nem ítélik el Völnert, ő pont úgy tekint rá, mint bármelyik magyar állampolgárra.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Központi Nyomozó Főügyészség beismerés esetén Völner Pálra nyolc, Schadl Györgyre tíz év börtönt kér. A vádirat lényege szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával. Ennek keretében Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.