Megkezdik a metró dogozóinak oltását

Megkezdik a metró dogozóinak oltását

Egy Alstom Metropolis metrószerelvény Budapesten, a 2-es metróban (Fotó: Miloton/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdik a budapesti metróvonalakon dolgozók beoltását – erről Tüttő Kata tájékoztatta az ATV Híradóját. A főpolgármester-helyettes hétfőn még arról beszélt, ugyancsak a csatornának, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogy az is lehet, le kell állítani majd a metrót.

Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró – így fogalmazott hétfőn az ATV-n A nap híre című műsorban Tüttő Kata. A főpolgármester-helyettes szavai szerint „ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket máshogy pótolni. Konkrétan ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót”.

Az ATV a honlapján kedden arról írt, hogy megkezdik a budapesti metróvonalakon dolgozók beoltását. Tüttő Katát kormányzati forrásból tájékoztatták erről. Korábban már Karácsony Gergely is sürgette a kritikus infrastruktúrában dolgozók soron kívüli beoltását.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján beszélt arról, hogy kezdik a védekezésben részt vevő rendőrök és katonák oltását is, egyéb csoportokról ő nem beszélt.