Megkötötték a szerződést, ami 300 milliárdot hozhat Mészáros Lőrincnek

Megkötötték a szerződést, ami 300 milliárdot hozhat Mészáros Lőrincnek

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor 2014 áprilisában Felcsúton (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán az Opus Global bejelentette, hogy a CRE konzorcium megkötötte a szerződést a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának tervezésére és megépítésére. A konzorciumban felerészt érdekelt az Opus 51 százalékos tulajdonában lévő RM International Zrt. A szerződés értéke hozzávetőlegesen 590 milliárd forint.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a "sikeresen zárult Közbeszerzésen elnyert munka elvégzésére vonatkozó megállapodást a felek megkötötték, amely azonban csak abban az esetben lép hatályba – várhatóan 2019. év harmadik negyedében – amennyiben a magyar állam a kínai Eximbankkal megköti a beruházás finanszírozására irányuló megállapodását, amelyre vonatkozó kérelmet Magyarország Kormánya nevében a Pénzügyminisztérium már benyújtotta a kínai Eximbanknak."

A megbízás értelmében a 150 kilométeres vasútvonalat teljesen felújítják, illetve a meglévő egyik vágány mellé megépítik a másik vágányt. Az új vasúti pálya alkalmas lesz a 160 kilométer per órás sebességű használatra.