Meglátogattuk a Völner Pál megvesztegetésével gyanúsított végrehajtót – Videóval!

Meglátogattuk a Völner Pál megvesztegetésével gyanúsított végrehajtót – Videóval!

Bonyolult ügy. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután Völner Pál – azóta már lemondott – fideszes államtitkár is belekeveredett a végrehajtók körüli vesztegetési ügybe, meglátogattuk az egyik kulcsszereplő irodáját.

Vesztegetés elfogadásával és hivatalában elkövetett visszaéléssel gyanúsítaná a Legfőbb Ügyészség Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettesét – írta meg lapunk a Legfőbb Ügyészség sajtóközleménye alapján. Az ügyészség szerint az államtitkár, aki 2019-től máig a bírósági végrehajtókkal kapcsolatos feladatok ellátásának miniszteri biztosa is volt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kaphatott, ennek fejében pedig bizonyos ügyek elintézését vállalta. Polt Péter legfőbb ügyész már kezdeményezte a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztését, Völner Pál pedig a botrány kirobbanása után lemondott államtitkári posztjáról.

A végrehajtói kar elnökét, aki a gyanú szerint megkente a fideszes államtitkárt, Schadl Györgynek hívják, és maga is praktizáló végrehajtó. Irodája Budaörsön található és bár hivatalosan ügyfélfogadási idő volt kedden délelőtt, mi zárva találtuk. 

Az iroda két részre oszlik, az egyik helyiség közvetlenül megközelíthető, ezen vastag rácsokat találtunk. E földszinti helyiségben nem tartózkodott senki, az ajtóra kifüggesztett tájékoztató szerint a félfogadás „átmenetileg” szünetel.

A másik, első emeleti helyiségbe egy csigalépcsőn lehet felmenni, azonban az oda való feljutást egy rácsos kapu akadályozza. Éppen ottjártunkkor érkezett meg Schadl egyik munkatársa, aki megerősítette, hogy a végrehajtói irodában dolgozik, ám nyilatkozni nem volt hajlandó. Megkérdeztük, hogy Schadl György munkatársaiként tudtak-e róla, hogy a végrehajtó rendszeresen kenőpénzekkel fizette le Völner államtitkárt, és hogy tudnak-e róla, hogy a főnökük hol tartózkodik jelenleg, ám a férfi sietősen távozott, maga mögött behúzva a vaskaput.

Ezután felcsöngettünk az emeleti irodába, és ugyanezeket a kérdéseket igyekeztünk feltenni. A telefont felvevő végrehajtói munkatárs úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, hol van a főnöke. Schadl György közel egy hónapja előzetes letartóztatásban van.