Meglepő bejelentést tett Varga Mihály: az állami hivatalokban a negyedére csökkent a gázfogyasztás

Meglepő bejelentést tett Varga Mihály: az állami hivatalokban a negyedére csökkent a gázfogyasztás

Varga Mihály pénzügyminiszter az expozéját tartja a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. Mögötte Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány magán kezdte a spórolást: az állami hivatalokban negyedére csökkent a gázfogyasztás szeptemberben és októberben – állítja Varga Mihály friss Facebook-posztjában.

A pénzügyminiszter felidézi, hogy az elszálló energiaárakra tekintettel a kormány takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban.

– A célt felülteljesítették a hivatalok: a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest – írja a tárcavezető.

Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek – teszi hozzá büszkén. 

Kérdés, hogy a mi a helyzet a Parlamentben, ahol a rezsiválság miatt elvileg ugyancsak bevezették a 18 fokos szabályt, ám Jakab Péter független képviselő (a Jobbik volt elnöke) november 22-én megmérte a hőmérsékletet, és eszerint akkor éppen 23,1 fok volt. 

A képviselő akkor azt írta: az „iskolákban hőmérővel kell ellenőrizni, nehogy melegebb legyen a tanteremben 18 foknál. Azt mondom, ne legyen kivétel a Parlament se. Ma én is hőmérővel jöttem az Országházba, és az a helyzet, hogy itt kérem, 23 fok van 18 helyett. Szóval Orbán szerint az iskolában a gyerek ülhet 18 fokban.”