Meglett az utódja annak a Fehér Petrának, aki ellen Boldog Istvánnal együtt vádat emeltek

Meglett az utódja annak a Fehér Petrának, aki ellen Boldog Istvánnal együtt vádat emeltek

Boldog István és Fehér Petra (Fotó: Boldog István Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szabó Ferenc Lajosnak (Fidesz–KDNP) adta ki a Fehér Petra lemondásával megüresedett mandátumot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság – tájékoztatta a megyei önkormányzati hivatal az MTI-t. Szabó Ferenc Lajos hétfőn a megyeházán vette a megbízólevelet Gulyás Zoltántól, a választási bizottság elnökétől és tette le az esküt Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke közreműködésével – közölték.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőn hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa, köztük Fehér Petra, a megyei közgyűlés korábbi alelnöke ellen a Fővárosi Törvényszéken. A KNYF jelezte, hogy Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a képviselőt, aki nem ismerte el bűncselekmény elkövetését.

Érdekesség, hogy Szabó Ferencnek Boldog István már gratulált is, a „barátjának” nevezi, és úgy tűnik a politikus által közétett képekből, ő maga is ott volt a megbízólevél átadásán.

Az ügyről azt írták, hogy a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) megyei pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és 2019 májusában 20 millió forintot kaptak tőlük.