Megmagyarázza a külügy, miért adott krumplit munkatársainak

Megmagyarázza a külügy, miért adott krumplit munkatársainak

A Külgazdasági és Külügyminisztériumának központi épülete a főváros II. kerületében, a Bem József téren (Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány órával a hírek megjelenése után, megmagyarázta a külügy, hogy miért is kaptak dolgozói krumplit és almát tartalmazó csomagot.

A Népszava nyomán lapunk is beszámolt róla, hogy szabolcsi almát és hazai burgonyát tartalmazó csomagot osztott dolgozói között a Külgazdasági és Külügyminisztérium. – Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni – ezt írták a csomag mellé.

Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára a Facebookra feltöltött rövid videójában magyarázatot adott a történtekre. Mint mondta, a tárca bajba jutott szabolcsi gazdáktól vásárolt terményeket, olyan árut, amelyet a jelenlegi nehéz helyzetben nem tudnak eladni. Ezt kapták meg a minisztérium munkatársai.