Megmutatták Orbán Ráhelnek, hogy milyen a szegénység

Megmutatták Orbán Ráhelnek, hogy milyen a szegénység

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd politikusai és aktivistái Fashion Design Hungary 2021 címmel szociofotó kiállítást hoztak létre az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat- és Designipari Ügynökség irodájánál. Akciójukkal a magyarországi lakhatási és gyermekszegénységre kívánták felhívni a kormányzat figyelmét és szembesíteni a miniszterelnök lányát is a magyar valósággal – közölte a párt vasárnap.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője röviden ismertette Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelölti Szociális jóvátétel programjának főbb elemeit: amely az oktatási diszkriminációt, a lakhatási  és a gyermekszegénységet kívánja felszámolni a 2022 es kormányváltáskor.

Gér Mihály, a párt albertirsai képviselője, egy gödöllői gyermekotthonban pszichológus, napi szinten járja a környéket, a képek az ő  helybéli tapasztalatait ábrázolják, minden helyszínt és az ott élőket személyesen ismer. A fotókat is napi munkája során készítette, amikor adományokat visz az ott élőknek, vagy éppenséggel házaik alapvető javításában segédkezik.

Orbán Viktor és kormánya teljesen magára hagyta a közel kétmillió szegénységben élő honfitársunkat, és ezt jól mutatja az is, hogy habár ma még 3 millió ember nincs beoltva, a kormányzat sem tájékoztatást, sem támogatást, sem lehetőséget nem biztosít arra, hogy a hátrányos helyzetűekhez is eljusson a koronavírus elleni vakcina – mondta.