Megnyílt a karanténkórház a Kútvölgyiben, már emberek is érkeztek

Megnyílt a karanténkórház a Kútvölgyiben, már emberek is érkeztek

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbje – nem csak kívülről lepusztult (Fotó: Alfahír/Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken megnyílt a Kútvölgyi karanténkórház – értesült az Index. Információik szerint a fertőzésgyanús emberek elkülönítésére kialakított szárnyba már emberek is érkeztek. Eddig a Dél-pesti Centrumkórházban volt a kijelölt karantén, de az új koronavírus gyanúja miatt elkülönítettek száma mostanra 79-re emelkedett.

A kőburkolatától megfosztott, évek óta félkészen álló Kútvölgyi Kórházat nemrég ürítették ki, hogy plusz kapacitásokat szabadítsanak fel, ha a megfigyelésre és elkülönítsére szoruló fertőzötteket el akarják helyezni.

Az Index riportereinek nemrég sikerült bejutni a felújítás alatt álló épületrészbe, amelyet rohamtempóban festettek ki, újítottak fel és alakítottak át. Az épületben állítólag több tucat embert tudnak elhelyezni nagyrészt kétágyas szobákban.

A kórtermekhez fürdőszoba is tartozik, az ott lakó emberek ingyen wifit használhatnak. Mivel karanténról van szó, amelyet az ott lévőknek nem szabad elhagyniuk, arról is gondoskodtak, hogy a bent lakók tudjanak hol dohányozni.

A kétágyas szobákban való elkülönítés megfelel a protokolloknak, mondta a portál kérdésére egy orvos. Az úgynevezett kohorsz izoláció azt jelenti, hogy az igazoltan azonos kórokozóval fertőzött betegek lehetnek egy kórteremben, és az őket gondozó egészségügyi személyzet is csak velük foglalkozik, azaz ők a nem fertőzött betegek ápolásában nem vesznek részt.

A Kútvölgyi karanténban lehetőség lesz arra is, hogy a párok és családok együtt töltsék el a karantén idejét. 

Címkék: karanténkórház