Megölte magát a kelebiai posta vezetője, búcsúlevelében a céget hibáztatja

Megölte magát a kelebiai posta vezetője, búcsúlevelében a céget hibáztatja

A posta Kelebián (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öngyilkosságot követett el a kelebia posta vezetője – írja az Index.hu. A portál kapott egy levelet, amit K. L. írt, mielőtt végzett magával. Ebben a férfi azt közölte, 46 éven keresztül dolgozott a postánál, de úgy érezte, dolgozóként kilátástalan a helyzete.  

Haláláért kizárólag a céget hibáztatja. A levél szerint túl nagy szerepet kapott a munkájukban az értékesítés, miközben a munkakörülmények elkeserítőek voltak: kevés volt a munkavállaló, de akad olyan posta, ahol csak egy pottyantós vécét tettek a kert végébe.

Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk – áll az emailben. Az email valódiságát egyelőre nem erősítették meg, hasonlóan ahhoz a levélhez, amelyben a vezérigazgató adott tájékoztatást a dolgozóknak – ők pedig eljuttatták a lapnak. Ebben az áll, hogy Magyar Posta a Postánál értetlenül állnak a férfi halála előtt, mert információik szerint az általa vezetett állomás működése minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak. A vezérigazgató közölte, az ügyet ők és a rendőrség is vizsgálja. Arra kérte a címzetteket, hogy kezeljék diszkréten az ügyet, és ne nyilatkozzanak, amíg a vizsgálat le nem zárult.

Az Index megkereste a Magyar Postát, a kommunikációs osztály az alábbi választ adta:

„A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezért az ügyről a posta nem nyilatkozhat. Társaságunk belső vizsgálatot indított az ügy körülményeinek tisztázására. A vállalat mindent megtesz, hogy a következő időszakban segítse a családot és a postás kollégákat a gyász feldolgozásában.”