Megrovást kapott Szarvas fideszes polgármestere

Megrovást kapott Szarvas fideszes polgármestere

Babák Mihály, Szarvas polgármestere beszél a Szarvasi Vízi Színház évadnyitó előadása előtt 2019. június 14-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Becsületsértés miatt rótta meg a bíróság Babák Mihályt, Szarvas fideszes polgármesterét – számolt be róla az RTL Híradó kedden. 

Babák Mihály telefonon alázta egyik képviselőtársát, aki egyébként ügyvéd. A nő rögzítette a beszélgetést és bírósághoz fordult. Az ítélet nem jogerős. 

Babák Mihály azt mondta a nőnek: „Én Szarvas város polgármestere vagyok, nem Pecsenye Erzsébet ügyvéd. Ne sz*kodjál velem össze-vissza, b*d meg!” A polgármester és a képviselő között a március 15-i megemlékezés miatt alakult ki konfliktus, amit – ahogyan az elhangzottakból is kiderül –, nem sikerült rendezni. Babák azzal zárta le a telefonbeszélgetést: „Te olyan hülye p*a vagy, mint eddig is voltál! Csókollak!”

A polgármester a bíróságon a Híradó beszámolója szerint bocsánatot kért a képviselőtársától, azt mondta, nagyon sajnálja, hogy elragadtatta magát. Az ítélet ellen fellebbezést nyújtott be.

Babák Mihálynak nem ez volt az első botránya, egy éve leprásokhoz hasonlította a covidosokat, előtte pedig egy testületi ülésen azt mondta, hogy „nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem”.