Mégsem bűncselekmény, hogy bemutatták a kispesti politikus spanyol villáját

Mégsem bűncselekmény, hogy bemutatták a kispesti politikus spanyol villáját

Paróczai Anikó (Fotó: Paróczai Anikó Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészség szerint nem számít bűncselekménynek, hogy az egyik kispesti momentumos politikus bemutatta: Kránitz Krisztiánnak, a helyi vagyonkezelő volt vezetőjének Spanyolországban van villája, ami ráadásul nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Mint arról lapunk is beszámolt, Kránitz Krisztián becsületsértés és különleges adattal való visszaélés miatt feljelentette Paróczai Anikót, kispesti önkormányzati képviselőt, a Momentum kispest-kőbányai országgyűlési képviselőjelöltjét, akit a XVIII. kerületi rendőrségen rabosítottak is. A momentumos politikus ugyanis felfedte, hogy Kránitz Krisztiánnak spanyolországi medencés villája van, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel. 

Az ügyészség első körben még úgy határozott, a képviselők eltitkolt vagyonát nyilvánosságra hozni szabálytalan, és az ügyet egy éves időtartamra feltételesen felfüggesztik. Ha Paróczai egy évig a hatóság szerint példamutatóan nyilvánítja ki a véleményét és semmilyen egyéb bűncselekményt nem követ el, akkor lezárják az ügyet.  

A határozat ellen Paróczai panasszal élt, ezért az ügyészség újból felülvizsgálta az ügyet. 

A felülvizsgálat után az ügyészség kimondta Kránitz Krisztián spanyol villájának bemutatása nem bűncselekmény. A határozat kimondja “az önkormányzat vagyonát, mint közvagyont kezelő szervezet vezetőjét a tényszerűen meglévő külföldi ingatlanával kapcsolatosan ért vélemények, megnyilatkozások a bűncselekmény megállapításához szükséges jelentős érdeksérelemként nem értékelhetők”.

Kránitz Krisztián volt az, akinek nevét kormánypárti médiumok által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken korrupciógyanús ügyekkel együtt emlegették, igaz, az érintett tagadta, hogy bármi törvénybe ütközőt tett volna.