Mégsem lehet egyelőre Moderna vakcinát kapni a gyógyszertárban

Mégsem lehet egyelőre Moderna vakcinát kapni a gyógyszertárban

Oltáshoz előkészített Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája az időseket gondozó Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Ózdi Otthonában 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár korábban felröppentek olyan hírek, hogy a Moderna koronavírus-vakcináját Magyarországon patikákban lehet majd kapni, kiderült, erre egyelőre nem kerül sor.

Erről először a Reuters írt: egyelőre szó sincs arról, hogy Modernát vásároljunk a patikából. Június elején jelent meg a Moderna közleménye, amely szerint a vállalat partnerséget kötött az izraeli Medison Pharma céggel a Moderna-vakcina kereskedelmi forgalomba hozatalára 20 közép-kelet-európai és izraeli piacon.

A 168 megkereste a Medison izraeli cégét az ügyben. Maya Nix, a Medison kommunikációs igazgatója azt válaszolta, „a Modernát az Európai Bizottság központilag szerzi be az Európai Unió tagállamai javára a közöttük létrejött, a COVID-19 vakcinák beszerzéséről szóló megállapodás értelmében”.

– Az EU-n kívüli piacokon az oltásokat csak az érintett kormányok szerzik be a Moderna és Medison együttműködésével. Ebben a szakaszban a vakcina nem áll rendelkezésre nem kormányzati értékesítéshez – tette hozzá a Medison Pharma kommunikációs igazgatója.