Mégsem zárják be Jellinekék a csepeli munkásszállót

Mégsem zárják be Jellinekék a csepeli munkásszállót

Jellinek Dániel és Borbély Lénárd 2022. szeptember 28-án (Fotó: Facebook/Borbély Lénárd hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebookon jelentette be Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, hogy megállapodtak a tulajdonos Indotek Grouppal a csepeli Zászlós szálló megmentéséről. Az Indotek Group által birtokolt épületben családok is laknak, ám az elmúlt napokban napvilágot látott hírek szerint a szállót október közepével bezárnák, a magas energiaárak nyomán ugyanis nem éri meg azt fenntartani. A lépés nyomán 250 embernek – köztük 50 gyereknek – szűnne meg a lakhatása. Az Indotek a NER egyik meghatározó üzletemberének, Jellinek Dánielnek az érdekeltsége, aki Tiborcz István üzlettársa is.

Borbély Lénárd most arról számolt be egy fotó kíséretében, hogy sikeres tárgyalást folytatott Jellinekkel, akivel nemcsak arról állapodtak meg, hogy az Indotek vállalja a téli üzemelés többletköltségét, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak.

Ennek értelmében a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét. Az önkormányzat azt vállalja, megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben. – Az új munkásszállók létrehozásának feltételei, hogy csak olyan magas színvonalú, összkomfortos munkásszállásokat alakíthatnak ki, ahol kizárólag cégekkel és állami szervezetekkel kötött szerződéses keretek között tartózkodnak munkavállalók. Ezzel nem csak kezeltük és megoldottuk a fennálló problémát, de minőségi és megfizethető szálláshelyek is létesülhetnek Csepelen – írta a polgármester, megjegyezve: megoldást csak tárgyalásos úton lehet megtalálni, „nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette”.

A megállapodás hírét Karácsony Gergely főpolgármester szintén a Facebookon kommentálta. – Oka is volt, értelme is lett, hogy a szokásomtól eltérően emeltebb hangon szólítottam fel az ország egyik leggazdagabb emberét, Tiborcz István üzlettársát, hogy egynapi profitja terhére biztosítsa a csepeli munkásszálló működését, ne tegyen utcára 200 embert, köztük 50 gyereket. Jellinek úr, bár korábban a lakókat a szálló bezárásáról értesítette, most mégis vállalja az üzemeltetés költségeit – írta. Megjegyezte, az se baj, ha erről Csepel fideszes polgármesterével tárgyal, hiszen minden polgármesternek dolga most a legkiszolgáltatottabb emberek védelme.

Karácsony Gergely szeptember 23-án intézett nyílt levelet Jellinekhez, mire a cég egyeztetésre hívta a fővárost. Arról nem tettek említést, hogy a csepeli önkormányzattal tárgyalnának. Ugyanakkor arról írtak, hogy a tulajdonukban lévő csepeli Zászlós Szálló hőszolgáltatási szerződését a helyi szolgáltató a nyár végén felmondta, új megállapodást – az Indotek Group ez irányú törekvései ellenére – azóta sem sikerült tető alá hozni.