Megszavazta a Fidesz-KDNP Szabó Tímea 10 milliós büntetését

Megszavazta a Fidesz-KDNP Szabó Tímea 10 milliós büntetését

Szabó Tímea a Fideszt és a kínai zászlót összemontírozó pólóban (Forrás: Szabó Tímea/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszavazta a parlament kormánypárti többsége Szabó Tímea 9,6 milliós büntetését. A Párbeszéd társelnökének az volt a bűne, hogy még nyáron az egyik napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba beszéde közben felment a szónoki emelvényre és kifeszített egy molinót, amin a Fidesz és a Kínai Népköztársaság zászlaja volt összemontírozva. Úgy, ahogy a fotóján is szerepel.

Kövér László kezdeményezte a büntetést – amely egyébként a politikus négyhavi tiszteletdíjának felel meg –, azt pedig a 114 fideszes és KDNP-s politikus meg is szavazta. Az ellenzéki és független képviselők a nem gombot nyomták, még a kormánypártokkal gyakran együtt szavazó Ritter Imre nemzetiségi szószóló is tartózkodott.

Szabó Tímea a döntés után mindegynek nevezte, hogy mennyire bünteti a „házmester”, bejegyezése szerint a jövőben is harcolni fog az ellen, hogy „Orbánék kínai gyarmatot csináljanak hazánkból!”. Majd leszögezte azt is, hogy nem kérnek a Kínai Kommunista Párt „540 milliárdos, Budapestre tervezett titkosügynök-lerakatából”, „sem a 450 milliárdos kínai hitelből, Magyarország szolgasorba taszításából”. A Fudan Egyetemre utalt, amely helyett az ellenzék továbbra is a Diákváros megépítését tervezi.