Megszólalt a Jakab Péterrel szemben alulmaradt Stummer János

Megszólalt a Jakab Péterrel szemben alulmaradt Stummer János

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Jobbik kongresszusán a küldöttek többsége nemet mondott arra az ajánlatra, amit elnökjelöltként ajánlottam számukra: az önálló, nemzeti alapokon nyugvó politizálásra, az új szövetségi politikára és a szervezeti reformra – így reagált a Magyar Hang megkeresésére Stummer János, miután alulmaradt Jakab Péterrel szemben a párt elnöki posztjáért vívott küzdelemben. A politikus annyit tett még hozzá, hogy a többség döntését természetesen tiszteletben tartja, a politikai pályája folytatásáról pedig a későbbiekben fog dönteni.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, zárt ajtók mögött tartja tisztújító kongresszusát szombaton a Jobbik. Az már a kora délutáni órákban kiderült, hogy a küldöttek a pártot eddig is irányító Jakab Pétert választották meg ismét elnöknek. A politikus 71,4 százalékot kapott, míg az őt kihívó Stummer János a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg. A kongresszuson 245 küldött élt szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot, két voks pedig érvénytelenül került az urnákba.

Stummer János az elmúlt időszakban azzal szerzett ismertséget, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát vezette. A tavaly nyári ellenzéki előválasztáson a békéscsabai központú választókerületben még ki tudta vívni a győzelmet és ő lett a közös ellenzéki jelölt, április 3-án ugyanakkor kikapott a fideszes Herczeg Tamástól. Vagyis a frissen megalakult új parlamentnek már nem tagja.