Megszólalt a nő, aki szerint megpróbálták megerőszakolni a Jobbik egyik rendezvényén

Megszólalt a nő, aki szerint megpróbálták megerőszakolni a Jobbik egyik rendezvényén

Szilágyi György, a Jobbik egyik alelnöke (Fotó: Szilágyi György / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pszichológus bevonásával dolgozhatja fel az őt ért traumát Szilágyi György volt jobbikos országgyűlési képviselő élettársa, akit állítása szerint megpróbáltak megerőszakolni a párt tavaly év végi disznótorán. V. Anita erről a Blikknek beszélt. Azt mondta, még gondolkodik egy szakember felkeresésén. – A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni – nyilatkozta a lapnak a nő.

A nő elmondása szerint az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták. Viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított: a Fidesz képviselői.

Emlékezetes, a kormánypárti frakció nőtagjai közleményben fejezték ki szolidaritásukat a 24 éves nővel, egyúttal pedig Jakab Péter elnököt kritizálták az ügyben tanúsított magatartása miatt. Ebben egyébként arról írtak, hogy pártpolitikától függetlenül elítélik a zaklatás minden formáját és együttéreznek az áldozattal. A Blikknek V. Anita úgy reagált a kormánypárt 14 női politikusának közleményére, hogy „azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni”.

Az esetről a Magyar Hang is kérdezte Jakab Pétert, a Jobbik közelmúltban újraválasztott elnökét. Az eset a kiszivárgott hírek szerint a párt tisztújító kongresszusán is előkerült: a résztvevők egy része – a zaklatással hírbe hozott politikus és támogatói – kivonultak Szilágyi György felszólalása alatt. Jakab Péter a Magyar Hang erre vonatkozó felvetésére azt mondta, hogy nem látta, mi történt. Elmondása szerint a disznótoron is ott volt, de nem ment oda hozzá a hölgy a panasszal. „Ez a hölgy jókedvűen távozott erről az eseményről. Ettől függetlenül Szilágyi Györgynek joga és kötelessége megkeresni a saját igazát, csak azt nem értem a mai napig sem, hogy miért nem akkor, decemberben tette ezt, miért várt vele öt hónapot”.

A Blikk arról is beszámolt, hogy még senkit sem hallgatott ki gyanúsítottként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol személyi szabadság megsértésének gyanújával nyomoznak. Ez egyébként alapesetben három év börtönnel is sújtható.