Megszólalt egy kórházigazgató: két hűtőkonténert is bérelniük kellett, mert nem fértek el a holttestek

Megszólalt egy kórházigazgató: két hűtőkonténert is bérelniük kellett, mert nem fértek el a holttestek

Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház megbízott igazgatója a Szent István-díj idei díjazottja, Müller Cecília országos tisztifõorvos laudációját mondja az elismerés átadásán Székesfehérváron 2020. augusztus 18-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár mindig azt mondja a minisztérium, hogy a járvánnyal kapcsolatos konkrét számokról ne beszéljenek, Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója mégis úgy döntött, hogy megteszi – derül ki az Fmc.hu cikkéből, amit a Telex vett észre. Bucsi azért vállalkozott erre, mert „az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van”.

Többek közt arról beszélt: bár kórházukba szombaton 7100 adag vakcina érkezett a tömeges oltáshoz, a regisztráltak száma azonban a háromezret sem éri el. Ezt követően adatokat ismertetett:

  • Fejér az ország második legfertőzöttebb megyéje a múlt hét óta,
  • 125 covidos intenzív ágyat jelöltek ki náluk, három hete volt, hogy ebből 123 is foglalt volt,
  • a lélegeztetőgépre került betegek 84 százaléka halt meg náluk,
  • bérelniük kellett két hűtőkonténert, mert a holttestek már nem fértek el máshol, de két hete ezek is megteltek.

Sőt, azt is megjegyezte: „Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak. Tragikus a helyzet, és nem jut el az emberekhez, nem tudom megérteni”. Ugyanakkor kiemelte: hosszú idő után jelentős csökkenésnek indult a kórház sürgősségi osztályára érkező covidos betegek száma. Ám attól tart, ha lesz negyedik hullám, az olyan komoly lehet, hogy „elviszi a fél országot”. A főigazgató arról beszélt, bármelyik vakcináról is legyen szó, az segít, ezért mindenkit arra buzdít, oltassa be magát.