Megszólalt Majka a politikai elitet kritizáló, új daláról

Megszólalt Majka a politikai elitet kritizáló, új daláról

A Majka néven ismert Majoros Péter új dala a politikai elitet kritizálja (Képernyőfelvétel: Majka official / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár még csak a múlt héten jelent meg, már több mint 2,2 millióan látták Youtube-on a Majka néven ismert Majoros Péter és Molnár Tamás új dalát, amelyben a magyar politikai elitet kritizálják. Az Azt beszélik a városban című szerzeményben többek közt „kiöregedett komcsik” és „ereszen lecsúszó kamu keresztények” is előkerülnek. Majkát most ennek kapcsán kereste meg a Blikk.

A rapper elmondta, több mint egy éve írta meg a dalszöveget, „a vadászkiállítás és az ereszen lecsúszós ügyek idején”. Szerinte többek közt azért csak most jelent meg, mert a választások előtt nem akartak ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádolják őket egyik vagy másik oldal iránt.

A felvetésre, hogy gondolkodott-e azon, hogy szerencsés-e ennyire nyíltan beleállni közéleti kérdésekbe, úgy válaszolt: „Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet”. – Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni – fogalmazott.

A rappert azzal is szembesítették, jelenleg is egy kormányközeli csatornánál, a Tv2-nél dolgozik. – Tizenhét éve dolgozom a Tv2-nél, soha nem érdekelt, hogy épp ki a tulajdonosa. Még életemben nem álltam be semmiféle politikai oldal mögé, így az ilyen véleményeket nem tudom értelmezni. (…) Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál – mondta később hozzátéve, neki semmi köze ahhoz, ami a Tv2 kapcsán zavarja az embereket.