Megszólalt Orbán Viktor a Borkai-ügyről

Megszólalt Orbán Viktor a Borkai-ügyről

Borkai Zsolt hölgyek társaságában a luxusjachton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Befolyásolhatták az önkormányzati választások eredményét a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek – ismerte el a Hír Televíziónak adott nyilatkozatában Orbán Viktor. A miniszterelnök megfogalmazása szerint „mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott”.

A kormányfő egyúttal úgy látta, hogy neki „nem dolga pálcát törni egyetlen magyar állampolgár vagy bármely politikus magánélete felett”. Egy kötelessége azonban – szavai szerint – van, hiszen ő a Fidesz elnöke és így világossá kell tenni, hogy náluk „bizonyos dolgok nem férnek bele”. Le kell vonni a konzekvenciákat, ezért Borkai Zsolt el is hagyta a közösségüket.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de hosszú távra tervez Győr élén | Magyar Hang

Ismert,

a választások előtt már másfél héttel elkezdtek szivárogni a

Borkai Zsoltról egy jachton készült felvételek, beleértve a

fotókat, majd később a szexuális aktust bemutató videót is. A

győri polgármester ennek ellenére csak napokkal később szólalt

meg, akkor is azt közölte, hogy nem lép vissza és újra elindul a

város polgármesteri posztjáért.

Múlt pénteken érdekes dolog történt: Borkai Zsolt meghirdetett egy rendkívüli sajtótájékoztatót, majd röviddel később lemondta. Ezzel párhuzamosan a nyíltan kormánypárti Magyar Nemzetre kikerült egy lemondását sürgető cikk, majd rövid idő elteltével törölték az oldalról.

Aláírásgyűjtés indul Borkai Zsolt lemondásáért - Újabb tüntetés is lesz | Magyar Hang

A Fidesz számára számos helyen – így Budapesten és 10 megyei jogú városban – vereséget hozó önkormányzati választások után már az volt a kommunikáció, hogy a rossz eredményekben szerepet játszhatott a botrány. Borkai Zsolt egyébként ennek ellenére ismét nyert. Végül kedden délelőtt a politikus kiállt egy rövid nyilatkozattal a sajtó elé és bejelentette: kilép a Fideszből, de polgármester marad. Mindössze néhány percet beszélt, kérdésekre pedig nem válaszolt.