Megszólaltak a taxisok: A lakosság érdeke, hogy ők olcsóbban tankolhassanak

Megszólaltak a taxisok: A lakosság érdeke, hogy ők olcsóbban tankolhassanak

Taxi Budapesten (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lakosság érdekeit szolgálja, hogy a taxisok kimaradtak mind a kata szigorításából, mind pedig az üzemanyagárak emeléséből – erről beszélt Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a 444-nek.

Az érdekképviseleti vezető kifejtette, hogy amennyiben nem élhetnének a kedvezményes, 480 forintos tankolási lehetőséggel, az drasztikusan befolyásolná a tarifaképzést. Vagyis ha a taxisokra nem vonatkozna a további hatósági ársapka, akkor előbb-utóbb a tarifa emelésére lenne igénye a vállalkozásoknak.

A kata kapcsán pedig arról beszélt, hogy taxisoknak a személyszállítási törvény értelmében fuvarvállalási kötelezettségük van, ha az utas amúgy megfelel az egyéb utazási feltételeknek. Ennek értelmében a szolgáltatás befejezése után, a számlakibocsátás pillanatában már nehéz azokat a feltételeket utólag tisztázni, hogy cégnek vagy magánszemélynek kell a számlát kiállítani. Márpedig a katásoknak a jövőben nem szabad majd cégektől számlát elfogadniuk.