Megszűnik a Wizz Air bukaresti járata

Megszűnik a Wizz Air bukaresti járata

A Wizz Air egyik gépe (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy olvasónk szúrta ki, hogy október 26. után nem lehet foglalni a Wizz Air Budapest–Bukarest járatára. Ez azért furcsa, mert tapasztalataink szerint tele voltak a gépek, amelyek hetente négyszer repültek a magyar és a román főváros között.

Annak idején a Malévnak a bukaresti volt a legjövedelmezőbb járata. Egy 2006-os cikkben például ezt találtuk: „egyharmadával több utas repült a Malév bukaresti járatán az első negyedévben, mint tavaly az első három hónapban. A román főváros az egyik legnépszerűbb úticéllá vált a légitársaságnál. Bukarestbe a Malév négy járata repül naponta.”

Megkérdeztük a légitársaságot, a következő választ kaptuk tőlük: „A Wizz Air folyamatosan figyelemmel kíséri járatai teljesítményét annak érdekében, hogy a legnépszerűbb úti célokra a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani. Ezzel összhangban megerősítjük, hogy a Budapest–Bukarest útvonalat a Wizz Air felfüggeszti és a kapacitásokat a WIZZ hálózat nagyobb keresletű járataira irányítja át.”

Október 27-től a Kolozsvár–Bukarest járatot is szünetelteti a társaság, ott hetente hétszer repültek eddig – ez szeptember 5-én derült ki.