Megszűnik az ortopédia és szünetel a szemészet a nagykőrösi kórházban

Megszűnik az ortopédia és szünetel a szemészet a nagykőrösi kórházban

Szemészeti rendelés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 1-től megszűnik az ortopédiai ellátás a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézetben, a szemészet viszont már november 9-től szünetel – írta meg a 24.hu.

A 25 ezres városból szemészetre Ceglédre, ortopédiára pedig Kecskemétre kell utazni az ellátásért. A lapnak Tankó Ágota kórházigazgató azt írta, a lépés hátterében szakorvoshiány áll, de szemészt még keresnek. Az ortopédiával kapcsolatban a következőképpen fogalmazott: „Az ortopédus szakorvos kolléga távozása miatt a 2024. január 1-jétől szünetelő ortopédiai szakrendelés feladatait a Bács-Kiskun Vármegyei Kórház veszi át és látja el a pácienseket. Ennek megfelelően egyetlen beteg sem marad ellátatlan.” 

Az intézményvezető hozzátette, további szakrendelések szüneteltetését nem tervezik. – Intézményünk vezetése elkötelezett abban, hogy a lakosság számára az átmenetileg szünetelő ellátásokat a lehető legrövidebb időn belül ismét biztosítani tudja a megszokott módon – zárja válaszát a kórház igazgatója.

444.hu megjegyzi: Cegléd és Kecskemét is autóval jó 20 perc alatt érhető el Nagykőrösről, közösségi közlekedéssel nehezebben. Se a ceglédi, se a kecskeméti kórházhoz nincs közvetlen buszjárat Nagykőrösről, a betegeknek mindkét szomszédos városban helyi buszokra kell átszállniuk, ami különösen érzékenyen érinti az ortopédiai betegeket.