Megszüntették a nyomozást: nem találták az ellenzéki hirdetéseket rongáló bicskei plakátfantomot

Megszüntették a nyomozást: nem találták az ellenzéki hirdetéseket rongáló bicskei plakátfantomot

Megrongált ellenzéki plakátok a Fejér megyei Bicskén. Fotó: Magyar Hang / Gulyás Balázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról lapunk az idei országgyűlési választás kampányában többször is beszámolt, rendszeresen megrongálták azt az egyetlen óriásplakátot, melyhez az ellenzék a Felcsút szomszédságában fekvő Bicskén hozzájutott. 

A bicskei plakátfantom először átfestéssel próbálkozott, majd professzionalizálódott és átragasztással adott új értelmet az ellenzéki összefogás plakátjainak. Az egyik plakátot – mely az ellenzék miniszterelnök-jelöltét, Márki-Zay Pétert ábrázolta, valamint a „Nem tűri a lopást, ezért támadják” felirat volt rajta olvasható – átragasztották arra, hogy „Nem normális, ezért támadják”. A másik átragasztott óriásplakáttal még kreatívabban jártak el. Azon eredetileg Orbán Viktor miniszterelnök arcképe és a „Hazudik, ezért fél vitázni” felirat szerepelt. Ezen Orbán helyére Gyurcsány Ferenc fotóját ragasztották, valamint a miniszterelnök nevének helyére Gyurcsány Ferenc nevét. Így a megrongált plakát azt hirdette, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt fél vitázni.

A helyszínen egyébként több térfigyelő kamera is található, így a választási kampány éjszakáit az ellenzéki óriásplakát átfestésével töltő személy vagy személyek vagy könnyelműek voltak, vagy nem számoltak azzal, hogy következménye lesz tettüknek. Akkor azt írtuk, mivel ekkora feliratokat házilagos módszerrel nem, csak nyomdában lehet kinyomtatni, ezért a rendőrségnek ezúttal nem volna nehéz dolga a nyomozással. A bicskei esetet megelőzően a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik országgyűlési képviselőjelöltjét vonták eljárás alá egy hasonló esetben, miután átragasztott egy nemzeti konzultációs plakátot, melyet a rendőrség rongálásként értékelt.

Mindkét bicskei esetben született feljelentés, és a rendőrség ezek alapján rongálás gyanújával meg is indította az eljárást. Ám a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata hétfőn arról tájékoztatta a Magyar Hangot, hogy az ügyben az eljárás megszüntetésére került sor az elkövető ismeretlen volta miatt.