Megszüntették a nyomozást Niedermüller Péter botrányt kavart kijelentése ügyében

Megszüntették a nyomozást Niedermüller Péter botrányt kavart kijelentése ügyében

Niedermüller Péter, a DK alelnöke az ATV stúdiójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Niedermüller Péter DK-s politikus, VII. kerületi polgármester január 23-án az ATV A Nap híre című műsorának vendége volt. Itt – mint azt a Magyar Hang elsőként megírta – egyebek között azt mondta a Fidesz ellenségkép-keresése kapcsán: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”.

A műsorban elhangzottat miatt a kormányközeli Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) feljelentést tett, amelyet később további részletekkel egészítettek ki. – Ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a mai napon büntetőfeljelentés-kiegészítést terjesztettünk elő garázdaság bűncselekményének megalapozott gyanújára tekintettel – adták hírül a Facebookon február 12-én. A civil szervezet a jogi fórum mellett Ferenc pápától is azt kérte, védje meg a keresztényeket Niedermüllertől.

A feljelentés hatására a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el februárban. Most az ATV kérdésére az ORFK sajtóosztálya tudatta, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2020. május 15-én, bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa korábban a Magyar ATV szolgáltatójára 100 ezer forintos büntetést szabott ki, és közlemény közzétételére is kötelezte a kifogásolt kijelentés miatt.