Megszüntették az eljárást az államtitkár ellen, aki zárt kapus versenyre vitte kislányát

Megszüntették az eljárást az államtitkár ellen, aki zárt kapus versenyre vitte kislányát

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédet mond a budapesti vízilabda Európa-bajnokság megnyitóján a Duna Arénában 2020. január 12-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabálysértési eljárás indult azt követően, hogy Szabó Tünde sportállamtitkár kislányával egy zárt kapus úszóversenyre ment még november végén, holott a járvány miatt addigra a kormány már kitiltotta szurkolókat a sporteseményekről – írt róla a Magyar Hang januárban. Az eljárás elindulásáról személyesen Pintér Sándor számolt be a DK-s Vadai Ágnes kérdésére. Az, hogy Szabó gyermekével vett részt a zárt kapus rendezvényen, világosan kiderült, ugyanis ezzel kapcsolatban maga az államtitkár büszkélkedett el közösségi oldalán anya-lánya fotókat is mellékelve.

Lapunk így megkereste a rendőrséget, hogy megtudjuk, mi lett az eljárás vége. – Tájékoztatjuk, hogy a kérdésében szereplő üggyel kapcsolatban indult szabálysértési eljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság megállapította, hogy a sportért felelős államtitkár hivatalos minőségben vett részt a sportrendezvényen. Mivel nem történt szabálysértés, az eljárást a hatóság megszüntette – írták kedden. Lapunk erre visszakérdezett azt tudakolva, hogy azt milyen módon vették figyelembe az eljárás során, hogy Szabó Tünde elvitte magával a kislányát is az eseményre, aki nyilvánvalóan nem államtitkár. A BRFK erre azt írta vissza, „az eset körülményeit a hatóság megvizsgálta, és megállapította, hogy szabálysértés nem történt”.

Nem Szabó Tünde az első, aki annak ellenére teszi tiszteletét egy meccsen, hogy az zárt kapus. Tavaly májusban Szijjártó Péter külügyminiszter is posztolt erről fotót közösségi oldalára, amelyen azt látni, gyermekeivel – és Dzsudzsák Balázs focistával – együtt szurkolnak egy hazai, a járvány miatt zárt kapus focimeccsen. Szijjártó ezt azzal magyarázta az RTL Klub kérdésére, a mérkőzést vívó klubok még zárt kapus meccsekre is hívhatnak vendégeket, igaz, korlátozott számban, így ő maga is ilyen státuszban vett részt az eseményen.