Megtámadta a kormány népszavazási kérdéseit a Kúriánál a kutyapárt

Megtámadta a kormány népszavazási kérdéseit a Kúriánál a kutyapárt

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtámadtuk a Kúriánál a Kormány négy népszavazási kérdését – jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hétfőn.

Mint indoklásul írták, az egész népszavazás szembe megy a népszavazás rendeltetésével, „hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, az EU-s kötelezettségszegési eljárásra pedig nyilvánvalóan nincs hatással. A korábban létező megerősítő népszavazást pedig maga a Fidesz vette ki a törvényből.”

Továbbá a kérdések nem egyértelműek. Több esetben nincs definiálva, hogy ki a kérdések alanya, például hogy „kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat vagy éppen, hogy csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni vagy pl. a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se”.

A népszavazás bizonyos lehetséges eredményei esetén nem egyértelmű, hogy milyen döntést kellene hoznia az Országgyűlésnek, bizonyos eredményei pedig azért végrehajthatatlanok, mert szembe mennek a magasabb rendű EU-s szabályozással. A népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába – tették hozzá.

Emellett álláspontjuk szerint a kérdések megtévesztőek is, hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt.

A kifogásokat egyébként részletesen kifejtették Facebook-posztjukban.