Megtámadták a borsodi időközi választás eredményét

Megtámadták a borsodi időközi választás eredményét

(Fotó: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtámadta a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét a voksoláson magát megmérettető Tóth Ádám független képviselőjelölt – írja a 24.hu az MTI hírére hivatkozva. Tóth Ádám Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) támogatásával indult a voksoláson.

A kifogást emelő jelölt arra hivatkozik, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a BTK 350. §-a szerinti „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények” gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen, amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek.

Székely Sándor úgy látja, hogy muszáj élniük a csökött hazai jogállamiság ellenére is a jogszabályok adta lehetőségekkel, és nem belenyugodva a kormányoldal jogtalan előnyeibe, ezért új, innovatív fejezetet nyit a jogérvényesítés frontján.

Ismert, hogy a fideszes Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választást október közepén. A jobbikos, de a szavazólapon a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd jelöltjeként szereplő Bíró László 45,9 százalékon végzett.