Megtévesztő hírre ugrott Bayer Zsolt, és migránsozott egy jó nagyot

Megtévesztő hírre ugrott Bayer Zsolt, és migránsozott egy jó nagyot

Bayer Zsolt a Civil Összefogás Fórum egyik rendezvényén a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2016. március 14-én (Fotó: Elekes Andor/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton a Magyar Nemzet néven megjelenő lap Facebook-oldala egy ideig Bayer Zsolt: A tabu megtörése című eposzának felvezetőjében a következőkkel igyekezett felkelteni az olvasók érdeklődését: „Azt üzeni a mocsok nigger egész testtartása, hogy nézzétek, én, mi ezt is megtehetjük veletek immár, és senki nem képes közületek megakadályozni mindezt. Bayer Zsolt gondolatai”.

Majd rövidesen egy szerkesztő elolvashatta a szöveget, és talán túlságosan illiberálisnak tartva azt, gyorsan módosított is rajta a következők szerint: „A baloldali és liberális médiában egyes dolgokról tilos beszámolni… Bayer Zsolt írása.” Minderről már csak az európai parlamenti képviselő, Újhelyi István Facebook-posztja tanúskodik, neki még sikerült lementenie az eredeti bejegyzést.

https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/posts/3968878543126302

A cikkben egyébként a szokásos kormányzati narratívának megfelelően migránsozik Bayer, például így: „A Spanyolországhoz tartozó (egykor igazi, katolikus nagyhatalom volt!) Kanári-sziget egyik katolikus templomába, a mise kellős közepén besétált egy félmeztelen fekete férfi, egy mocsok bűnöző, összeszedegette az oltáron lévő értékeket (vö: oltáriszentség), közben üvöltözött, felpofozta a papot, majd ordítva elköszönt és kisétált.”

Majd eképpen folytatja: „– Fényes nappal az oltárról lopott a migráns – ezzel a címmel számoltak be az esetről a lapok, már amelyik beszámolt róla. Hiszen tudjuk jól, a baloldali és liberális médiában (ez a világmédia nagyjából 90 százaléka; vö: ‘jelentős kakákat pakolt a világnagy kakához…’ – na erről van szó!) az ilyesmiről tilos beszámolni, mert az ilyesmi nem illik bele a ‘migráns jóóóó!!!!’ tematikába.”

És való igaz, tényleg ez történt. Valóban egy mise közepén ment be egy félmeztelen fekete férfi a templomba, valóban megütötte a miséző atyát, valóban csapkodott, és valóban elvitt vallási ereklyéket a templomból. Mindez igaz. De nem a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken, hanem az óceán túlpartján, a dél-amerikai ország, Guyana fővárosában, Georgetownban található Szeplőtelen Fogantatás Székesegyházában történt a valóban felháborító eset, így több mint valószínű, hogy a fekete férfi nem egy Európába érkezett migráns volt. A jelenetet végignézve talán nem túlzás azt állítani, hogy a férfi valamely tudatmódosító szer hatása alatt állt.

Ha jobban megnézte volna Bayer Zsolt a videót, amelynek jeleneteire alapozta kirohanását, akkor feltűnhetett volna neki, hogy a misét angol nyelven celebrálják, hogy az egyik atya fekete, és az is, hogy ott virít a felirat a videón: „Saturday of week 31 in ordinary time, Élőben rögzítve, Catholic Media Guyana.”

Mindezt egyébként a Google-keresővel néhány perc alatt ki lehet deríteni. A spanyol Maldita.es egyébként tételesen cáfolja azon álhír-oldalak állításait, amelyeknek Bayer Zsolt felült, de amelyek közül egyetlenegyet sem nevezett meg. Azt már fel sem merjük tételezni, hogy Bayer Zsolt látta a videófelvételt, feltűnt neki, hogy hol történt valójában az eset, és ennek tudatában írta, amit írt.