Megtiltaná a DK Budapesten bármilyen akkugyár építését

Megtiltaná a DK Budapesten bármilyen akkugyár építését

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtiltaná Budapest közigazgatási határain belül az emberi egészséget veszélyeztető, a környezetet és a természeti erőforrásokat súlyosan károsító bármilyen akkumulátor-gyár építését a Demokratikus Koalíció – ezt szerdán jelentette be a párt egyik fővárosi polgármestere. Szaniszló Sándor elmondása szerint az erről szóló előterjesztésüket még februárban benyújtják a Fővárosi Közgyűlésnek.

– Nem engedhetjük meg, hogy a hétszeres rezsiemelés, az orbáni infláció és a történelmi forintgyengülés után a budapesti lakosoknak a tiszta ivóvizét is elvegye a kormány, nem beszélve a természet további károsításáról – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy a Debrecenbe tervezett akkugyár kapcsán már világossá vált, hogy „a kormányt nem érdekli a magyarok egészsége vagy a természet védelme”. A szóban forgó létesítmény ugyanis rengeteg megművelhető termőföldet fog elvenni a helyiektől, a működése pedig veszélyt jelent a város ivóvíz-készletére és levegőjére.

Szaniszló Sándor arról is beszélt, hogy a kormány a debreceni mellett az ország több pontjára is hasonló gyárakat akar telepíteni, ezért döntöttek a fővárosi DK-sok úgy, hogy „elébe mennek Orbán Viktor terveinek”.

Mint megírtuk, 2023 egyik legforróbb témája lett az akkumulátorgyártás Magyarországon. Az elmúlt hetekben botrányban fulladtak a debreceni közmeghallgatások, ahol a helyiek elmondhatták a véleményüket a városba tervezett, gigantikus kínai akkumulátorgyárról. Erről valamint a Mikepércsről indult tüntetésről ITT és ITT írtunk.