Megtörtént: Elindult a Lánchíd felújításának közbeszerzése

Megtörtént: Elindult a Lánchíd felújításának közbeszerzése

A Lánchíd (Fotó: Pixabay/Nagy Gyöngyi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a Lánchíd felújításának kivitelezési munkáiról szóló közbeszerzési részvételi felhívás az Európai Unió Hivatalos Lapjában – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A júliusban bejelentett ütemtervnek megfelelően – ha kedvező ajánlatok érkeznek és a kormány biztosítja az ígért támogatást – a BKK 2021 februárjában köthet szerződést a kivitelezővel, márciusban kezdődhet a munka, így a Lánchíd 2023-ra „születhet újjá”. Azt is hozzátették, hogy a korábban a Közbeszerzési Hatóság kifogásait teljesítették, ez nem okozott késedelmet.

A Lánchíd felújítása az utóbbi időszakban a főváros és a kormány csatájának szimbolikus ügye lett. A kormány azt bírálta, hogy Karácsony Gergelyéknek hiába volt rá több hónapjuk, nem írták ki a közbeszerzést a híd felújítására. A főpolgármester ugyanakkor azzal érvelt, hogy a kormány csak úgy adna pénzt a munkákra, ha az Alagutat és a budai oldalon a villamosalagutat is felújítanák, márpedig erre nem lesz elég a pénz.

A BKK végül augusztus elején kiírta a tendert, ám a Közbeszerzési Hatóság hibát talált abban. Ezt javították ki most.