Megvádolt jobbikos képviselő: „Deutsch kokainozására, és nem a zsidóságára utaltam” – Videóval

Megvádolt jobbikos képviselő: „Deutsch kokainozására, és nem a zsidóságára utaltam” – Videóval

2020. július 14. Nunkovics Tibor jobbikos képviselő a fideszes padsorokban Kocsis Máté és Soltész Miklós fideszes országgyűlési képviselők között. A jobbikos képviselő ment át a fideszes padsorokba, hogy szemtől szemben magyarázza el Soltész Miklós fideszes képviselőnek, hogy mire is utalt a bekiabálásával és a mutogatással.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Index írta meg, hogy a keddi országgyűlési ülésen felszólaló Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő felszólalása közben többen, köztük Nunkovics Tibor jobbikos képviselő is bekiabált. A később szót kérő Soltész Miklós fideszes képviselő, aki ugyan konkrétan nem nevezte meg, hogy szerinte milyen kijelentéseket tett Nunkovics, ám azt mondta, „teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen beszélő Deutsch Tamásra, őt is a zsidóságával vállalva” (sic!).

Megkerestük Nunkovics Tibort, aki lapunknak elmondta, hogy nála fel sem merül, hogy zsidózzon, ráadásul nem is tartja nyilván Deutsch Tamás származását. „Az igaz, hogy közbekiabáltam, mégpedig azt, hogy »Biztos púderes maradt az orrod« és közben a saját orromra, valamint Deutsch Tamásra mutattam. Ezzel Deutsch drogproblémáiról terjedő hírekre utaltam, és arra, hogy valószínűleg ez lehet az oka, hogy butaságot beszél.” - közölte lapunkkal a képviselő.

Nunkovics azt is megjegyezte a Magyar Hangnak, hogy „rossz az, aki rosszra gondol”, ha a fideszeseknek a fentiekről Deutsch Tamás vagy bárki zsidósága jut eszébe, akkor minden bizonnyal ők az antiszemiták.

Lapunk megkereste az országgyűlési patkóban Nunkovics Tiborhoz legközelebb ülő Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét is, aki részt vett a vitában, hogy megkérdezzük tőle, mit hallott a kritikus pillanatban. Keresztes megerősítette a jobbikos képviselő állítását, azt mondta lapunknak, hogy „valami olyasmit hallottam Deutsch felszólalása közben, hogy »púderes maradt az orrod«. Szilárd meggyőződésem, hogy semmilyen antiszemita beszólás nem hangzott el Nunkovics Tibortól. Elég szigorú vagyok az antiszemitizmussal szemben, felemelném a hangomat, ha ilyet hallottam volna, de nem történt semmi zsidó származásra utaló bekiabálás.”

Lapunk megszerezte az esetről készült videórészletet, amelyen felerősítésre került Nunkovics képviselő közbeszólása, ám az még így sem tisztán kivehető:

Deutsch Tamás EP-képviselő egyébként azt idézte fel az Európai Uniós hitelfelvételi mentőcsomagról szóló vitában, hogy Gyöngyösi Márton korábbi országgyűlési képviselő egyik 2012-es felszólalásában listázta volna a kormányban és az Országgyűlésben megtalálható izraeli, szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentő állampolgárokat. Ekkor szólt közbe Nunkovics Tibor.

A téma miatt a vitában felszólalhatott a Momentum európai parlamenti képviselője, Donáth Anna is, akitől a levezető elnök, a fideszes Jakab István 40 másodperc után elvette a szót azzal, hogy még így is „igen nagyvonalú volt”.

https://www.facebook.com/watch/?v=2358155611155494

Emlékezetes hasonló eset volt, amikor 1990. szeptember 18-án Torgyán József kisgazda képviselő Tölgyessy Péter (SZDSZ) felszólalása közben bekiáltotta, hogy „Hordót a szónoknak!”. Később egy napilap azzal vádolta meg Torgyánt, hogy azt kiabálta közbe, hogy „Hordót a zsidónak!”. Azóta többen leírták, hogy az első változat hangzott el.