Megvan a szolnoki közös ellenzéki jelölt is

Megvan a szolnoki közös ellenzéki jelölt is

Lukácsi Katalin és Radócz Zoltán (Fotó: Lukácsi Katalin Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP-s Radócz Zoltán lett az ellenzéki pártok közös jelöltje Szolnokon. Korábban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, Lukácsi Katalin is bejelentkezett a posztért, végül úgy döntött, hogy hátralép és ő is a szocialista politikust támogatja.

Szolnokon egyáltalán nem könnyen született meg az egyezség, az ellenzék ugyanis lényegében két részre szakadt a városban. Egy tömböt alkotott az MSZP, a DK, az LMP és a helyi Jobbik, ők Radócz Zoltán mögött sorakoztak fel. Velük szemben állt össze a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, illetve a Jobbik országos képviselete Lukácsi Katalin mögött. Személyeskedéstől sem volt mentes a vita, sőt, még feljelentés is született: a szolnoki MSZP és Jobbik az ügyészséghez fordult, mert a másik csapat szerintük nem használhatná a Szolnoki Többség nevet. Felmerült egy időben az is, hogy előválasztással döntsék el, ki legyen a polgármesterjelölt, végül mégis sikerült megegyezniük.

Szolnok: bejelentették Lukácsi Katalin indulását, feljelentést tettek velük szemben | Magyar Hang

Bemutatták hétfőn Lukácsi Katalint, a Jobbik, a Momentum Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Szolnoki Többség Egyesület közös szolnoki polgármesterjelöltjét. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja mögött egyelőre nem sorakozott fel az MSZP, a DK és az LMP.

Szolnokot

hosszú évek óta a fideszes Szalay Ferenc irányítja. Az

ellenzéknek okot adhat a bizakodásra, hogy a májusi európai

parlamenti választáson a kormánypártok az országos átlagtól

elmaradva 43,5 százalékot értek el, míg az ellenzéki pártok

együttesen 48 százalék felett teljesítettek.