Megvan az időpont, május 3-án tárgyal Lázár Jánossal Márki-Zay Péter

Megvan az időpont, május 3-án tárgyal Lázár Jánossal Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter és Lázár János (Fotó: Lázár János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jövő héten, május 3-án, kedden ül le egymással tárgyalni Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Lázár János, a térség újraválasztott, fideszes országgyűlési képviselője. Erről posztolt Lázár János a közösségi oldalán „Hódmezővásárhelyen a jövő elkezdődött” címmel. A találkozó tényét megerősítette Márki-Zay Péter is a Vásárhelyi Televízió szerdai, Időben című műsorában. 

A munkamegbeszélés az országgyűlési képviselő kérésének megfelelően nem lesz nyilvános, de a polgármester azt reméli, az eredményekről közös sajtótájékoztatót tartanak majd.

Kérdés, hogy mi lesz az ára az együttműködésnek: az ellenzéki vezetésű Mártélyon a képviselőtestület egyből feloszlatta magát Lázár János győzelme után, írta meg a Hvg.hu. Mártélyon a polgármester ellen azt hozták fel, hogy alig fejlődött a falu az elmúlt két és fél évben, míg más megyei falvakba ömlik a pénz a Magyar Falu program pályázatain. Putz Anita polgármester a napokban a közösségi oldalán közzétette az összes benyújtott pályázatot, amelyekből kiderült, hogy azok több mint harmadát elutasították.

A portál megjegyzi, hogy Lázár két hete találkozott személyesen a falu testületének négy képviselőjével, de akkor a találkozóról csak azt mondta, hogy megköszönte a helyi képviselők támogatását. A találkozón Somodi István is részt vett, ő kezdeményezte testületük feloszlatását. Somodi másfél éve még egy nyílt levelet tett közzé, amelyet Lázár Jánosnak címzett. Levelében aggodalmát fejezte ki egy pletyka miatt, miszerint a politikus gyakran hangoztatja, hogy amíg a mostani polgármester áll a falu élén, addig Mártély nem kap egy fillért sem.