Megvan, kiket küld az Orbán-kormány Svédországba és Finnországba vizsgálódni

Megvan, kiket küld az Orbán-kormány Svédországba és Finnországba vizsgálódni

Hende Csaba (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Németh Zsolt és Hende Csaba mellett Győri Enikő és Schaller-Baross Ernő európai parlamenti képviselők lesznek a tagjai a Svédországba és Finnországba utazó magyar delegációnak – írja a Hvg.hu. A lap Vajna Mártontól, a Fidesz EP-delegáció titkárától tudta meg, hogy ki került még a delegációba, amelyet Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, jelenleg az Országgyűlés törvényalkotási alelnöke vezet. 

Március 7-én utazik Skandináviába a Fidesz delegációja. Először Stockholmba látogatnak, ahol svéd parlamenti képviselőkkel és a svéd parlament elnökével tárgyalnak, majd továbbutaznak Helsinkibe. A fideszes küldöttség a svéd és a finn NATO-csatlakozás apropóján látogatja meg a két skandináv országot, amelyek felvételi kérelmét már csak Magyarország és Törökország nem hagyta jóvá.

A svéd-finn NATO-csatlakozási kérelemről szóló szavazás elhalasztásáról szóló döntés a balatonfüredi Fidesz-KDNP frakcióülésen születhetett meg. Ott derült ki, hogy a kormánypárti képviselők megosztottak a kérdésben, mert szerintük a két ország folyamatosan sértegeti Magyarországot. A zárószavazást eredetileg a jövő hétre tervezték, de valószínűleg csak a március 20-i héten lesz.

A magyar delegáció egyébként épp akkor lesz Svédországban, amikor Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is, aki a múlt héten Finnországban beszélt arról, hogy nem érti, miért húzza a magyar kormány ilyen sokáig a szavazást.