Megvan Semjénék magyarázata arra, miért mentették fel idő előtt a miniszteri biztosukat

Megvan Semjénék magyarázata arra, miért mentették fel idő előtt a miniszteri biztosukat

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes beszédet mond a március 15. alkalmából korábban odaítélt állami kitüntetések átadásán a Karmelita kolostorban 2021. június 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Németh Emma saját maga kérte felmentését miniszteri biztosi posztja alól – derült ki a Miniszterelnökség közleményéből annak kapcsán, miért is vonta vissza az érintett kinevezését idő előtt Semjén Zsolt.

Mint az Mfor észre vette, a péntek este megjelent Hivatalos Értesítőből derült ki: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter dr. Németh Emma miniszteri biztosi kinevezését 2021. június 30-ai hatállyal visszavonja, holott a megbízatás eredetileg 2022. július 31. napjáig szólt. A biztos feladata az egyházi intézményekre vonatkozó szabályozás, valamint azok állami támogatásával kapcsolatos kérdések tekintetében a kormányzati szervek és az egyházak közötti kapcsolatok koordinációja volt.

A Miniszterelnökség közleménye azt állítja: Németh Emma kérte felmentését megbízatása alól, mert a Szociális Testvérek Társaságának kerületi elöljárója lett. E tisztsége mellett, június 16-án a Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája új elnökévé választotta Németh Emmát.

– Semjén Zsolt megköszönte Németh Emma miniszteri biztosi munkáját, akinek tanácsaira a jövőben is számít – tették hozzá.