Megy az üzengetés, most Hadházy szólt be Karácsonynak

Megy az üzengetés, most Hadházy szólt be Karácsonynak

Tóth Csaba országgyűlési képviselő és Karácsony Gergely főpolgármester. Forrás: a képviselő közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a közösségi oldalán tette közzé az egyik választási ígéretét, melyet kormányfővé választása esetén megvalósítani tervez. Eszerint „jóváteszik a trafikmutyi bűneit”: újraszabályozzák a dohánypiacot és lehetővé teszik, hogy ismét bárki nyithasson trafikot, „ne csak a haverok” – ahogy Karácsony fogalmazott.

A trafikmutyi-botrányt még szekszárdi fideszes önkormányzati képviselőként 2013-ban egy titokban rögzített felvétel nyilvánosságra hozatalával kirobbantó Hadházy Ákos a főpolgármester e közösségi médiás bejegyzéséhez szólt hozzá. A független országgyűlési képviselő tegeződve, a főpolgármestert „Gergőként” megszólítva azt kérdezte tőle, hogy szerinte jó ötlet volt-e annak idején bemutatni a rendszer működését (mármint Hadházynak - a szerk.), vagy netán a budapesti városvezető „osztja a zuglói MSZP-s jelölt véleményét”, és Karácsony szerint is „fontosabb a párthűség, mint az igazság”?

A történet hátteréhez tartozik, hogy Zuglóban az előválasztáson az MSZP, a DK, a Jobbik és Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd (és személy szerint Karácsony is) Tóth Csaba szocialista politikust támogatja Hadházy Ákos ellenében. Tóth nevéhez több homályos ügyet – köztük a Fidesszel a parkolási ügyekben való összejátszást– is csatoltak egyes lapok, ám az is igaz, hogy kétszer is megnyerte a zuglói egyéni országgyűlési választókerületet.

Sőt, mi több, a főpolgármester korábban egy kiszivárgott hangfelvételen azt állította, hogy Tóth többször megfenyegette a családját. Az Azonnalinak csütörtökön adott interjújában Karácsony kitért erre a témára, és azt mondta: „volt olyan fenyegetés, amikor ezt rá hivatkozva tette valaki. De azóta ezeket a kérdéseket tisztáztuk”.

A másik utalás Hadházy Ákos hozzászólásában arról szól, hogy Tóth Csaba nemrég vendége volt a Partizán Politika című online talkshow-nak és az adásban Gulyás Márton műsorvezető kérdéseire akképpen reagált: elítéli, hogy Hadházy fideszes önkormányzati képviselőként kiszivárogtatta a Fideszre terhelő trafikmutyit. Tóth véleménye szerint ezzel Hadházy elárulta azt a kört, amelynek „ő mindent köszönhetett”. „A párttársaimat ilyen helyzetbe én soha nem hoznám” – fogalmazott a műsorban a szocialista politikus.