Méhcsaládot telepítenek az Agrárminisztérium erkélyére

Méhcsaládot telepítenek az Agrárminisztérium erkélyére

Méhek (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hamarosan megérkezik az új méhcsalád az Agrárminisztérium erkélyére – mondta az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Nagy István videójában – méhészkedéshez beöltözve – mutatta be a méhészeti tevékenység alapvető eszközeit, valamint a fiókokat, ahol a méhek laknak és ahová a mézet gyűjtik.

A miniszter elmondta: a méhészkedés három alapvető eszköze: a füstölő, a kaptárszolga, valamint a háló, amivel az ember a fejét védi. Azt is közölte, útnak indul a méhcsalád, amely ezután az Agrárminisztérium erkélyén fog lakni.

Gyenge méztermés várható egyébként idén, és a szakma szerint hiánycikk is lehet a magyar akácméz az üzletekben, miután akácerdeink több mint 90 százaléka elfagyott a tavaszi szélsőséges időjárás miatt. A méheket, illetve a beporzókat általában amúgy is rengeteg veszély fenyegeti, a mezőgazdaságban a különféle növényvédő szerek használata is a méhek pusztulásához vezet, és ez a jelenség már évek óta sújtja a hazai méhészeteket.

Arról pedig, hogy Budapesten milyen politikai vitákat válthat ki egy új kezdeményezés, a nyugat-európai városokban régóta létező méhlegelő, itt írtunk.