Meleg, de szeles napunk lesz

Meleg, de szeles napunk lesz

Fátyolfelhő, Cirrostratus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán délelőtt fátyolfelhők zavarhatják, illetve szűrhetik a napsütést, délutánra viszont ezek jórészt távoznak. Estefelé az északkeleti határszélen valamint az Alpokalján a gomolyfelhőkből már kialakulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

A délnyugati szelet napközben többfelé élénk, az Észak-Alföldön erős lökések kísérhetik. Szerda este a Dunántúlon viszont északnyugatira fordul a légáramlás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.

Marad a frontmentes idő, de a szélre érzékenyek fejfájást, ingerlékenységet tapasztalhatnak, különösen az ország északi-északkeleti részén – írja az Időkép.

Az allergiásoknakis érdemes vigyázni, mert a következő napokban a parlagfű virágporának mennyisége többfelé nagyon magas, néhol extrém magas szintet érhet el.

Címkék: időjárás