Melegedőszobákat alakít ki a KSH

Melegedőszobákat alakít ki a KSH

Jelentősen drágul a gáz (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Körlevélben értesítette a Központi Statisztikai Hivatal a munkatársait arról, hogy a hideg időszakban melegedőszobákat alakítanak ki, így lesz hol felengedni az átfagyott munkatársaknak – tudta meg a Klubrádió.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban 25 százalékos gázcsökkentést jelentett be az állami szerveknél és az állami tulajdonú gazdasági társaságoknál. Sőt, a múlt heti kormányinfón arról is beszélt, hogy a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével az összes állami fenntartású épületben 18 fok lesz csak. Ez azonban a szakszervezetek szerint szabálysértő, mert egy hatályos rendelet szerint az ülőmunkához 20-22 fokra van szükség.

A Központi Statisztikai Hivatal kommunikációs osztálya azt írta a Klubrádiónak, hogy „eleget téve az energiatakarékossági elvárásoknak, ugyanakkor szem előtt tartva munkatársainak igényeit, a KSH jelen pillanatban is dolgozik az energiamegtakarításra vonatkozó intézkedési terven.” Az egyelőre nem derült ki, hogy a KSH-n kívül máshol is lesznek-e melegedőszobák a közigazgatásban.