Menczer szerint hasznosabb lenne, ha a német, svéd és holland kollégák a saját házuk előtt sepregetnének

Menczer szerint hasznosabb lenne, ha a német, svéd és holland kollégák a saját házuk előtt sepregetnének

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a 2021. május 4-én kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hasznos lenne, hogyha a tisztelt kollégák a saját házuk előtt söprögetnének – reagált a közösségi oldalára kedden feltöltött videójában Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arra, hogy az elmúlt napokban német, svéd és holland politikusok is Magyarországgal, illetve a homofób pedofiltörvénnyel foglalkoztak.

A politikus úgy fogalmazott: azt gondolta, azért foglalkoztak Magyarországgal, mert a saját országukban nyilvánvalóan minden rendben van és ezért ráérnek erre, „de kiderült, hogy ez nincs így”.

„A német hadseregben például antiszemita jelenségek láthatók, meg szexuális erőszak” – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás az eset kapcsán idézte a német védelmi minisztert, Annegret Kramp-Karrenbauert, aki a katonákról úgy beszélt, hogy kiképezték őket, érzékenyítésen estek át, és mindezek ellenére ilyen helytelenül viselkedtek. 

Ilyen események láthatók tehát a német hadseregben – szögezte le az államtitkár.

 „Svédországban, nos, Svédországban a kormány éppen tegnap bukott meg” – fogalmazott, majd úgy folytatta: „Hollandiában pedig a kormány néhány hónappal ezelőtt bukott meg, pontosan azért, mert a családtámogatási rendszere nem állta ki a jogállamiság próbáját.”