Menczer Tamás: Modernkori keresztényüldözés zajlik Magyarországon

Menczer Tamás: Modernkori keresztényüldözés zajlik Magyarországon

Menczer Tamás a 2023. október 29-én kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogadhatatlannak nevezte a keresztégetést bárhol Magyarországon a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában. Az MTI által is idézett Menczer Tamás a Nagy-Szénás hegyen felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a „modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólított fel.

A kormánypárti politikus, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője is, azt mondta, hogy az augusztusban felgyújtott kereszt esetében „a valláson messze túlmutató kérdésről van szó”. Közlése szerint mindent megtesz azért, hogy a hegyen ismét kereszt álljon. A kormányhivatal ki is adta az ehhez szükséges engedélyeket, „azonban vannak emberek, akik nem akarják, hogy itt kereszt álljon” – fogalmazott.

A külügyi államtitkár azt is hozzátette: ilyen ember például Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, aki szerint a keresztállítással kipusztítanák a leánykökörcsint, az árvalevelű lent és a borzas vértőt. A Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület sem akarja a kereszt felállítását, a szervezet elnöke, Vojczek Judit megtámadta a kormányhivatali engedélyt a bíróságon, így bírósági eljárás lesz az ügyben. „Az elnökasszony és csapata is azt állítja”, hogy ha a keresztet újra felállítják, akkor kivégzik a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét, és elpusztítják a kövér daravirágot – állítja a fideszes politikus.

Menczer Tamás kifejtette, fontos ügynek gondolja a környezetvédelmet, azonban nyilvánvaló, hogy itt nem a környezet védelméről van szó. „Amit Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit elnökasszony csinál, az a modernkori keresztényüldözés. (...) Én harcolni fogok ez ellen” – közölte az államtitkár, hozzátéve: mindenki, akinek fontos a kereszt felállítása, számíthat rá. Szerinte „komoly küzdelemre kell készülni”, ezért az emberek támogatását kérte az ügyben.