Menczer Tamás: Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően

Menczer Tamás: Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a 2021. május 4-én kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás a közzétett videójában azt mondta: a magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte. Megjegyezte, hogy a 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később lehetett volna elérni. – Ezalatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna – jelentette ki, hozzátéve: ezt az összeget vagy legalábbis a jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.

– Vagyis az orosz és a kínai vakcina beszerzése – az életmentés és az újraindítás mellett – gazdasági szempontból is jó döntés volt – fogalmazott az MTI által is idézett államtitkár, hangsúlyozva, „minél többen oltatjuk be magunkat, annál előbb kapjuk vissza régi életünket”.